نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

آموزش پس انداز به كودكان از جمله مواردي است كه بايد از سوي والدين به آن پرداخته شود. در واقع مديريت مالي موضوعي است كه يادگيري آن بايد از زمان كودكي اتفاق بيافتد تا افراد در آينده توانايي مديريت مالي و تامين رفاه خود و خانواده‌شان را داشته باشند. شخصيت انسان جنبه‌هاي گوناگوني دارد كه در محيط خانواده و متناسب با تربيت آن‌ها در دوران كودكي شكل مي‌گيرد؛ بنابراين اينكه يك فرد از مهارت‌هاي مالي برخوردار باشد يا نه، تا حد زيادي به آموزش‌هاي والدين در دوران كودكي او وابسته است.

منبع: آموزش پس انداز به كودكان | معرفي پول به كودك

آموزش پس انداز به كودكان را از چه سني شروع كنيم؟

كودكان از سن سه سالگي توانايي درك كوچك‌ترين مسائل مالي را دارند و مي‌توانند رابطه ميان پول و خريد را درك كنند. وقتي آن‌ها وارد مهد كودك و پيش دبستاني مي‌شوند و اعداد و ارقام را ياد مي‌گيرند، مي‌توانند بشمارند و به اين موضوع پي مي‌برند كه براي داشتن پول بيشتر بايد پول‌هايشان را جمع كنند.

بنابراين سن شش و يا هفت سالگي كه كودك توانايي درك اعداد و ارقام را دارد؛ بهترين سن براي شروع آموزش پس انداز كردن به او است. البته آموزش پس انداز به كودكان مي تواند قبل از ورود او به مدرسه و همراه با درك اعداد صورت بگيرد. اينكه كودك در اين سن ياد بگيرد كه براي خريدن وسايل مورد نيازش بايد پول‌هايش را پس انداز كند؛ كم كم تبديل به يك سبك زندگي براي او مي‌شود و در وجود و شخصيتش نهادينه مي‌گردد.

در واقع لزوم آموزش پس انداز به كودكان ، يادگيري مديريت مسائل مالي و استفاده از آن در سنين بزرگسالي است.

آموزش پس انداز كردن حين دادن پول توجيبي به كودكان

فرزندان تا حد زيادي الگوي رفتاري مشابه با والدين خود را دارند. به همين دليل بسياري از والدين بر اين باورند كه اگر خودشان پس انداز كنند، فرزندشان هم از آن‌ها ياد مي‌گيرد. اين موضوع غلط نيست اما براي اينكه كودك با مفهموم پس انداز كردن آشنا شود نياز به آزمون و خطا و تمرين دارد.

به همين منظور والدين مي‌توانند به كودكان خود پول توجيبي بدهند تا آن‌ها بتوانند براي مبلغي كه در اختيار دارند، برنامه ريزي كنند. در واقع آن‌ها ياد مي‌گيرند به گونه‌اي خرج كنند كه همواره مبلغي را به عنوان پس انداز نيز داشته باشند. آموزش پس انداز به كودكان با نظارت بر پول توجيبي ان ها بسيار موثر است.

البته لازم است اشاره كنيم كه پول توجيبي دادن به كودكان نيز داراي نكاتي مي‌باشد و پدر و مادر بايد به مبلغي كه به فرزند خود مي‌دهند فكر كنند تا او بتوانند ضمن خرج كردن در حد معقول، پس انداز نيز داشته باشد.

آموزش پس انداز كردن با مديريت پولي به كودكان

كودك زماني مي‌تواند ميان پول توجيبي و نيازها يا خواسته‌هايي كه دارد، تعادل برقرار كند كه مفهوم مديريت مالي را درك كند. در واقع او بايد تفاوت ميان نياز و خواسته را متوجه شود كه در زمان پول خرج كردن بتواند از خريدهاي غيرضروري خود صرف نظر نمايد. آموزش پس انداز به كودكان نبايد موجب سركوب نيازهايشان شود. ميان نياز و خواسته با تمايز قائل شد.

براي شروع آموزش مديريت مالي، مي‌توانيد قدم به قدم همراه فرزندتان باشيد. زماني كه كودك قصد خريد يك وسيله غيرضروري را دارد از او بپرسيد، آيا از قبل براي خريد اين وسيله برنامه ريزي كرده است؟ تا چه اندازه در كارهاي خود به اين وسيله نياز دارد؟ آيا با خريد آن تا پايان ماه به اندازه كافي پول توجيبي دارد؟

پرسش اين سوالات از كودك، مهارت مديريت مالي را در او تقويت مي‌كند و او به تدريج متوجه مي‌شود چه زماني و براي چه چيزهايي بايد پول خرج كند.

تعريف ارزش پس انداز كردن به كودكان

آموزش پس انداز به كودكان زماني موثر است كه كودك متوجه ارزش و مفهوم آن شود و به عبارتي درك كند كه اين كار به نفع اوست. مي‌توانيد به او توضيح دهيد كه وقتي پول‌هايش را پس انداز كند، مي‌تواند پس از گذشت زماني وسيله‌اي را كه به آن نياز دارد را خودش بخرد.

همينطور شما مي‌توانيد به عنوان پاداش هر ماه مبلغ كمي را به پس انداز كودك‌تان اضافه كنيد. اينكار انگيزه كافي را جهت خرج نكردن پول و پس انداز كردن براي آينده به كودك خواهد داد.

تشويق كودك به پس انداز كردن

تشويق كودكان در هر زمينه‌اي سبب مي‌شود كه آن‌ها تلاش بيشتري براي رفتار درست داشته باشند. بنابراين استفاده از تشويق در آموزش پس انداز به كودكان بسيار موثر است. تشويق شما مي‌تواند به صورت كلامي و يا خريدن چيزهايي كه مورد علاقه فرزندتان است، باشد.

براي تشويق زمان و نحوه دادن آن نيز مهم است. كودك بايد علت و ارتباط تشويق با موضوع را بفهمد. در آموزش پس انداز به كودكان مساله زمان بسيار اهميت دارد. اين كه كودك در چه بازه زماني توانسته به مقدار مشخصي از پس انداز برسد. شما مي توانيد بازه هاي زماني را براي او مشخص كنيد و موعد مشخص مبلغ جمع آوري شده بشماريد. به نسبت پس انداز شما نيز براي تشويق چيزي به او بدهيد.

باز كردن حساب بانكي

بازكردن حساب بانكي براي كودكان چندين خروجي مثبت در جهت آموزش پس انداز به كودكان به دنبال دارد. اول اينكه داشتن حساب بانكي براي كودكان لذت بخش بوده و آن‌ها را تشويق مي‌كند كه پس انداز كنند تا موجودي حساب خود را بالا ببرند. در وهله بعدي نيز داشتن حساب بانكي مجزا اعتماد به نفس آن‌ها را بالا مي‌برد و سبب ايجاد احساس استقلال در آن‌ها مي‌شود.

آموزش پس انداز به كودكان | تقويت هوش مالي با آزاد گذاشتن كودك

اينكه بخواهيد كودك‌تان دائما پول‌هايش را پس انداز كند و براي هيچ كاري آن را خرج نكند؛ ممكن است او را از هدف اصلي دور كند. بنابراين زماني كه كودك‌تان در پس انداز كردن موفق عمل كرده است و حالا مي‌خواهد با پول‌هايي كه جمع كرده است چيزي بخرد؛ اين اجازه را به او بدهيد. چراكه او در نهايت متوجه لذت پس انداز كردن مي‌شود و نتيجه كار خود را مي‌‌بيند. آموزش پس انداز به كودكان بايد همراه با آموزش خريد نيز باشد.

خريد كردن با پس انداز سبب تقويت حس مسئوليت پذيري در كودكان مي‌شود و در صورتي كه والدين اين اجازه را به فرزندشان ندهند؛ آن‌ها پس انداز كردن را كاري بيهوده تصور مي‌كنند كه برايشان فايده‌اي نداشته است. از سويي ديگر صرفا پس انداز كردن و خرج نكردن مي‌تواند باعث ايجاد صفت خساست در كودكان گردد.

آموزش مهارت تصميم گيري با دادن حق انتخاب به كودك

در واقع كودكان با آزمون و خطا مي‌توانند پس انداز كردن را بياموزند؛ بنابراين زماني كه آن‌ها مي‌خواهند وسيله‌اي را با پس انداز خود خريداري كنند، به آن‌ها اين اجازه را بدهيد. در واقع اينكه انتخاب فرزندتان تا چه اندازه درست باشد اهميتي ندارد اما اينكه حق انتخاب داشته باشد كم كم او را متوجه مي‌كند كه براي دريافت پيامدهاي مثبت بايد بر روي تصميم خود بيشتر فكر كند.

شما به عنوان پدر و مادر مي‌توانيد قبل از خريد كردن، اطلاعات لازم را به كودك خود بدهيد و او را از عواقب و پيامدهاي تصميمي كه گرفته است مطلع كنيد؛ اما در نهايت اجازه دهيد او خودش تصميم بگيرد. در واقع شما با اين كار در حال آموزش مهارت تصميم گيري به فرزندتان مي‌باشيد. آموزش پس انداز به كودكان با اين روش ها به كودك كمك مي كند تا معناي درستي نسبت به پول پيدا كند. در آينده نيز احتمال دزدي كمتر خواهد شد.

سخن آخر

از لازمه‌هاي فرزندپروري اين است كه پدر و مادر متناسب با سن فرزندشان، تربيت و آموزش‌هاي لازم را به فرزندشان بدهند. همانطور كه در اين مقاله به آن پرداختيم، يكي از مهم‌ترين مواردي كه افراد بايد آن را از سنين كودكي بياموزند، پس انداز كردن مي‌باشد.

آموزش پس انداز به كودكان ضمن اينكه او را براي مديريت مالي بهتر در آينده آماده مي‌كند، سبب رشد شخصيت، افزايش اعتماد به نفس، تقويت حس مسئوليت پذيري و … نيز در او مي‌شود.

در صورتي كه شما والدين گرامي تمايل داريد با بكارگيري بهترين روش‌ها، آموزش‌هاي لازم را در زمينه پس انداز كردن به كودك خود بدهيد، مي‌توانيد از مشاوره كودك مركز تخصصي ني ني مايند استفاده كنيد و متناسب با سن و شرايط فرزندتان از راهكارهاي موثر استفاده كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه آموزش پس انداز به كودكان مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

سوالات متداول

آيا والدين بايد كودك خود را در خرج كردن پس اندازش آزاد بگذارند؟

بله، كودك در نهايت بايد متوجه بازدهي پس انداز كردن شود و لذت خرج كردن پولي كه پس انداز كرده است را تجربه كند. بهتر است والدين پيش از خريد كردن اطلاعات كافي را در اختيار فرزند خود قرار دهند تا كودك بتواند آزادانه تصميم‌گيري كند. مخالفت با خرج كردن پولي كه كودك پس انداز كرده است او را نسبت به اينكار دلسرد مي‌كند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: آموزش پس انداز به كودكان | معرفي پول به كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/28  ] [ ۱۸ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب